Michel de Montaigne

"The art of dining well is no slight art, the pleasure not a slight pleasure"

Seraser Restaurant Food & Travel' da...


Seraser Fine Dining Restaurant basında fırtına gibi esmeye devam ediyor. Yemek ve gezi konusunu bünyesinde uzman bir şekilde harmanlayıp, gurme seçenekleriyle tatilcileri yönlendirme konusunda çok önemli bir yere sahip olan Food & Travel dergisi, eylül sayısında Seraser Restaurant'ı sayfalarına taşıyor.


Food & Travel' da çıkan haber şu şekilde;



Adını kaftanlarda kullanılan altın ve gümüş sırma işlemeli bir kumaş türünden alan Seraser, Antalya Kaleiçi'nde altı konaktan oluşan Tuvana Hotel'in De Luxe konağının avlusunda yer alıyor. Menüsünü Executive Şef David Shipman ile Ekmek Bir Turkudur ve Küçük Tabaklar Büyük Tatlar kitaplarının yazarı Dilistan Shipman'ın hazırladığı restoranda dünya mutfaklarından örnekler tadılabiliyor. Beef wellington (ev yapımı milföy hamuruna sarılı bonfile) ve moules mariniere (Fransız Provans usulü beyaz şarapla pişirilmiş midye) en dikkat çekici yemekler. Mutfak ekibi, İstanbul Yeditepe Üniversitesi Gastronomi bölümü mezunlarından olulan restoranda sunulan tüm ekmekler, çikolatalar, dondurmalar, pasta ve milföyler ev yapımı. Etler de kuru dinlendirmekuru dinlendirme yöntemiyle bekletildikten sonra hazırlanıyor. Ayrıca yemeğinize haftada birkaç kez piyano eşliğinde canlı müzik performansı eşlik ediyor. Saat 12.00'den gece yarısına kadar açık restoran, pazartesi günleri hizmet vermiyor. Restoranda ana yemek, tatlı ve iki kadeh şarap için ödeyeceğiniz ortalam fiyat kişi başı 95 TL.


Food & Travel, Eylül

Seraser Restauranttaki Başarının Sırrı


Seraser Restaurant daha yeni açılmış olmasına rağmen, aldığı övgüler gün geçtikçe daha çok artıyor. Yarattığı ambians ve kaliteli atmosferle, Antalyalılar arasında konuşulmaya başlayan Seraser Restaurant, çok yakında da Türkiye çapında adından söz ettireceğe benziyor. Yönetim ve mutfak ekibinin uyumlu çalışmaları, Seraser Restauranttaki başarının sırrı olarak görülüyor. Misafirlerine en güzeli sunmayı hedefleyen ekip, çok yakında istedikleri hedefe ulaşacaklarından oldukça emin.

Antalya Ekspress - "Seraser Restaurant Antalya'ya değer kazandırdı"


22 Ağustos'ta ziyaretimize gelen Antalya Ekspress gazetesi yöneticileri, 25 Ağustos 2009'da Antalya Tuvana Hotel'e, gazetenin iş dünyası bölümünde tam bir sayfa ayırdılar. Tankut Turizm Ticaret Ltd. Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Tankut ile yapılan söyleşiyi, okurlarıyla paylaşan Ekspress gazetesi Seraser Restaurant'ı Antalya turizmine olan bir katkı olarak lanse etti. Aziz Tankut Seraser Restaurant ile ilgili "Yıllardır hayalini kurduğum çok özel bir projeydi. Hizmete sunmaktan da Antalya adına övünç duyuyorum. Seraser, kapalı ve açık olmak üzere iki alandan oluşuyor. Kapalı alan 60 misafiri, açık alan ise 80 misafiri ağırlıyor. Mönüler, 7 tepe Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Üyesi David Shipman tarafından hazırlanıyor ve Dünya Mutfağından örnekler sunuluyor" dedi.


Türkiye' de Bir İlk - Rakı Kokteylleri


Seraser Restaurant misafirlerini yeni tatlarla buluşturmaya devam ediyor. Geleneksel içkimiz rakıyı, farklı aromalar ve uyumlu içkilerle ilişkilendiren Seraser Restaurant ekibi, Türkiye' de bir ilki gerçekleştirerek 10 farklı rakı kokteyli hazırladı. Baileysden roma, köpüklü şaraptan whiskeye kadar bir çok içkiyle uyumu sağlanan, çeşitli şurup ve taze meyve suları ile geliştirilen bu özel lezzetler, Seraser Restaurant misafirleri ile buluştuğu ilk günden beri büyük bir ilgi ile karşılaştı.

Seraser Restaurant Etlerini Ankara'dan getirtiyor...


Seraser restaurant en iyisine ulaşma konusunda iddialı... Misafirlerine, Antalya'da başka hiç bir yerde yaşayamacakları bir tecrübe sunmak için kolları sıvayan Seraser Restaurant ekibi, et konusundaki çözümü Ankara'da buldu. Etleri "dry-ageing" sitemi ile 28 gün özel dolaplarda iklim koşulları sabit tutularak dinlendirilen Seraser Restaurant, bu konuda da farklılığı ile misafirlerini oldukça şaşırtıyor.
İşletme müdürümüz Özgür Tankut konuyla ilgili olarak şunları söyledi;
Antalya'daki bütün kasapları denedikten sonra, istediğimiz seviyeye ulaşamadığımızı gördük ve konuyu geliştirmek için Amerika'dan geitirilen "dry-ageing" siteminden, Seraser Restaurant olarak yararlanmaya karar verdik. Etin tat ve dokusundaki farklılığı yakalayarak Antalya'da bir ilke daha imza atmaktan dolayı mutluyuz.

Fotoğraf Sihirbazı Seraser Restaurant'da

Seraser Fine Dining Restaurant mükemmeli yakalamak için konusunda uzman kişilerle çalışmaya devam ediyor. Dünyaca ünlü Belçikalı "Fine Art" fotoğraf sanatçısı Luc Selvais, Seraser Restaurant'ın görsel çalışmaları için davetimizi kabul ederek, Antalya'ya geldi. 2 gün boyunca çok yoğun bir şekilde çekimlere devam eden Luc Selvais, profesyonel çalışma tarzı ve yaratıcılığı ile herkezi kendine hayran bıraktı.

Luc Selvais - http://www.selvais.com/

Ömür Gedik - Altın Portakal Film Festivali Etkinlikleri

42. Antalya Altın Portakal Film Festivali için hazırlıklar son sürat devam ediyor. Vecdi Sayar yönetiminde olan festivalde bu sene sanata olan ilginin ve verilen değerin önceki senelere oranla çok daha yoğun olduğu kesin. Ömür Gedik'in de 20.08.2009 tarihli "Festival gibisin,katılmak istiyorum" başlıklı yazısında belirttiği gibi, Seraser Restaurant bünyesinde yapılacak olan şarap tatma gecesi de bu seneki festivalin yeniliklerinden. Seraser Restaurant ekibi olarak, Wine Country Film Festivali başkanı Steven Ashton ve ekibini, şarap severlerle buluşturacağımız günün çalışmalarına son sürat devam ediyoruz.

Ömür Gedik (Hürriyet Gazetesi) - http://www.hurriyet.com.tr/magazin/yazarlar/12311435.asp?yazarid=119

Büyük Hayaller Bir İlki Getirdi...


İşletme müdürümüz Özgür Tankut, foodinlife.com.tr' ye kendi ağzından vizyonunu ve yapacaklarını anlattı. Demecinde Antalyalıların alışkanlıklarına, bu konuyla ilgili neler yapabileceklerine ve hedeflerine değinen Özgür Tankut, başarının çok yakın olduğundan oldukça emin.

Food in Life - http://www.foodinlife.com.tr/phoe2.php?i=4609

Seraser Restaurant Star Gazetesi'nde...


Brownie içindeki yoğun çikolata nedeniyle kış tatlısı olarak bilinse de sıcak günlerde bir top dondurma eşliğinde tadına doyum olmuyor. Seraser Restaurant'da ev yapımı çikolata ve dondurma ile hazırlanan bu özel tatlı, star gazetesinin de gözünden kaçmamış. Bu konuda Türkiye'de verilen referanslar arasında bulunmak bizim için büyük bir gurur...

Food in Life - Seraser Restaurant



Tuvana Otel bünyesinde, menüsünden dekorasyonuna, sofrasında kullanılacak peçetesinden tabak-çatalına kadar bir nakış işlercesine özenle ve titizlikle üzerinde çalışılan SERASER fine-dining restaurant, kapılarını misafirlerine açtığında Antalya’da bir ilk olacağı konusunda iddialı. Çok yakında misafirlerini kabul etmeye başlayacak olan restaurantın kulağa çok hoş gelen “Seraser” ismi, çözgüsünde ipek, atkısında altın alaşımlı gümüş veya doğrudan doğruya gümüş tel kullanılarak dokunan kumaş anlamına geliyor. Adı gibi özenle işlenen genel konsept içinde menü çok büyük titizlikle, David ve Dilistan Shipman’ın danışmanlığı altında hazırlandı.

Menüsünde çeşitliliğe ve kaliteye önem verilen SERASER Restaurant’ın yemeklerinde kullandıkları her bir malzeme, bu konuda eğitim almış exucutive şef Gökhan Çatmaz ve beraberindeki ekip tarafından üretiliyor ve hammaddeleri kendi elleriyle titizlikle seçip satın alıyorlar. Felsefelerinin “müşteriye hizmet etmek değil, misafir ağırlamak” olduğunu söyleyen Seraser Restaurant ve Tuvana Otel'in sahibi Aziz Tankut, hayal ettikleri restaurantı oluşturmaya çalıştıklarını belirtiyorlar. Aziz Tankut; Tuvana Otel genel müdürü Nermin Sümer, Seraser Restaurant yöneticisi Özgür Tankut ve kalifiye elemanlarından oluşan ekipleriyle birlikte misafirlerine hoş vakitler geçirtmek ve ayrıcalıklı lezzetler sunmak için hazır olduklarını vurguluyorlar.

Food in Life - http://www.foodinlife.com.tr/phoe2.php?i=4535
 
> Add to Technorati Favorites