Michel de Montaigne

"The art of dining well is no slight art, the pleasure not a slight pleasure"

Kavaklıdere En Özel Şaraplarını Seraser Restaurant' ta Sunuyor...


Bir çok dünya şarabını kavında barındıran Seraser Fine Dining Restaurant, misafirlerine özel tatları sunma konusunda oldukça iddialı. Türk şarapları olarakta oldukça zengin bir listeye sahip olan Restaurant, Kavaklıdere ile yaptığı görüşmeler sonucunda, markanın en özel şaraplarını misafirleri ile buluşturuyor. Antalya' da sadece 3 noktada satılmaya başlanan Sauvignon Blanc' ın özel sunumu Cote des Avanos ve Syrah' ın Pendore' si ile farklılık yaratan Seraser, Antalyalılarla lezzet kalitesini yakalamaya devam ediyor.

Seraser Fine Dining Restaurant - Facebook Grubu

Seraser Restaurant, gerek sizleri daha yakından tanımak, gerekse özel hazırladığı programları sizlerle paylaşabilmek için artık Facebook' ta. Seraser Fine Dining Restaurant adlı Facebook grubuyla misafirleri ile internet ortamında buluşmayı hedefleyen ekip, sadece yemek kültürüyle değil, aynı zamanda sanal ortamda oluşturduğu sosyal alanla, klüp havasında bir işletme yaratmayı planlıyor.

Kaleiçi' nden Özel Tatlar - Adnan Şahin (Haber Türk)

Türkiye' nin tirajı en yüksek gazetelerinden biri olan Haber Türk, sayfalarında bugün Seraser Fine Dining Restaurant' a yer veriyor. Adnan Şahin, 10 Eylül 2009 tarihli Anadolu Mutfağı' nın Lezzetleri adlı köşesinde, Seraser Fine Dining Restaurant' ı, "Kaleiçi' nden Özel Tatlar" başlığı ile duyuruyor. Menüden bazı örneklerin tariflerini de okuyucuları ile paylaşan Adnan Şahin, yaratılan ambiansın kendisinde geçici bir hafıza kaybı yarattığını belirtiyor.


Adnan Şahin' in gözünden Seraser Restaurant;

Bal kavanozunu bilir misiniz? Kavanozun içindeki arılar dışarı çıkmaya, dışındaki arılar ise kavanozun içine girmeye çalışır. Antalya Kaleiçi' ni hep bu bakış açısı ile düşündüm.

Kaleiçi' ndeki esnaf ve işletmeciler, yıllarca çile çekti. Deniz ve kumla öncelikli turizm algısı yaratılan Antalya' da muhteşem Kaleiçi aradığını hiç bulmasa da, bazı işletmeler Antalya' daki mevcut yiyecek-içecek kültüründen farklı yaklaşımlarla varlıklarını sürdürdü. Bugün sizlere bunlardan birinden, Osmanlı mimarisinin tüm incelikleri kullanılarak restore edilen 6 konaktan oluşan Tuvana Hotel' den söz etmek istiyorum.


Bugüne dek uluslararası medyada birçok habere konu olan bu otel, son olarak "Conde Nast Traveler" adlı dergi tarafından Antalya' da kalınacak en iyi yer seçildi. Ayrıca, Akdeniz Basın Vakfı tarafından Akdeniz' deki En İyi Butik Otel Ödülü'yle taçlandırıldı. Otel, tropikal bir bahçede narenciye ağaçlarının altında kurulan sofraları ve Osmanlı döneminin büyülü yapısından taşıdığı izlerle, bende geçici bir hafıza kaybı yarattı.

Otelin işletmecileri, global krize ve Antalya' nın dar sahalara ve lezzetlere sıkışmış yeme içme alışkanlıklarına inat, bir gurme restoran kıvamında olan "Seraser Fine Dining" adlı mekanı, şehre kazandırmış. Restoranı, ödüllü şef David Shipman' ın ve Türk gastronomi dünyasına değerli eserler kazandırmış ekmek ustası Dilistan Shipman' ın mönüleriyle zenginleştirmişler. En önemlisi; Türk Mutfağı' na ait pişirme teknikleri kullanılarak yepyeni ve çok özel tatlar elde etmişler.

Bu güzel restoran, mistik hikayelerle dolu Kaleiçi' ne gelen ziyaretçilere, farklı lezzetlerle tanışma fırsatını verecek ve Kaleiçi' ni hafızalarına kazımalarını sağlayacak. Antalya' da yaşayanlar ise,böyle özel bir mekana sahip oldukları için gururlanmalılar.

Ben, kimseye haber vermeden gittiğim restoranın yemeklerini çok beğendim. Üşenmedim, tuvaletleri de özellikle inceledim. Hijyen kurallarına da özen gösterildiğini görünce, kendimi daha iyi hissettim. Bugünlerde ya da bayramda yolu Antalya' ya düşeceklere, mutlaka bu mekana uğramalarını öneririm.




BBC' den Seraser Çıkarması

BBC Televizyonunda yayınlanılmak üzere Ekim'de çekimlerine başlanılacak "Go Ahead" programının muhabirleri Seraser Restaurant' ı ve Tuvana Hotel' i ziyaret etti. Çok güzel bir öğlen yemeğinin ardından, keyifli bir sohbetle güne devam edilirken, Kaleiçi bölgesi' nin tanıtımı için yapılacak bu projenin temelleri atıldı. Ekim' de çekimler için Türkiye' ye gelecek olan ekip, Tuvana Hotel' de kalmaktan büyük bir mutluluk duyacaklarının belirtip, tanıtımda Tuvana Hotel ve Seraser Restaurant için özel bir bölüm düşündüklerinin altını çizdiler.

Seraser Restaurant'ın Mönüleri David Shipman'ın Eseri

Seraser Restaurant' ın mönüsünde dünya mutfağından çeşitli örnekler, Türk mutfağından esinlenilerek sunuluyor. Milföylerin, çikolataların, dondurmaların ve sosların ev yapımı olarak sunulduğu Seraser Restaurant mönüsü, dünyaca ünlü ödüllü şef David Shipman tarafından hazırlandı. Yeditepe Üniversitesi gastronomi bölümü kurucularından olan David Shipman'ın gerek uzmanlığını gerekse yaratıcılığını bu mönüye detaylı bir şekilde yansıtması, misafirlerimize bir gurme şöleni sumak için bize olanak sağladı.

"Ekmek Bir Tutkudur" - Dilistan Shipman


"Ekmek Bir Tutkudur" ve "Küçük Tabaklar Büyük Tatlar" kitaplarının ünlü yazarı Dilistan Shipman bu sefer de Seraser Fine Dining Restaurant için kolları sıvadı. Seraser Restaurant'ın ekmeklerinde büyük emeği olan Dilistan Shipman, hazırladığı birbirinden lezzetli ekmek çeşitleri ile misafirlerini etkilemeye devam ediyor.
 
> Add to Technorati Favorites