Michel de Montaigne

"The art of dining well is no slight art, the pleasure not a slight pleasure"

Kaleiçi' nden Özel Tatlar - Adnan Şahin (Haber Türk)

Türkiye' nin tirajı en yüksek gazetelerinden biri olan Haber Türk, sayfalarında bugün Seraser Fine Dining Restaurant' a yer veriyor. Adnan Şahin, 10 Eylül 2009 tarihli Anadolu Mutfağı' nın Lezzetleri adlı köşesinde, Seraser Fine Dining Restaurant' ı, "Kaleiçi' nden Özel Tatlar" başlığı ile duyuruyor. Menüden bazı örneklerin tariflerini de okuyucuları ile paylaşan Adnan Şahin, yaratılan ambiansın kendisinde geçici bir hafıza kaybı yarattığını belirtiyor.


Adnan Şahin' in gözünden Seraser Restaurant;

Bal kavanozunu bilir misiniz? Kavanozun içindeki arılar dışarı çıkmaya, dışındaki arılar ise kavanozun içine girmeye çalışır. Antalya Kaleiçi' ni hep bu bakış açısı ile düşündüm.

Kaleiçi' ndeki esnaf ve işletmeciler, yıllarca çile çekti. Deniz ve kumla öncelikli turizm algısı yaratılan Antalya' da muhteşem Kaleiçi aradığını hiç bulmasa da, bazı işletmeler Antalya' daki mevcut yiyecek-içecek kültüründen farklı yaklaşımlarla varlıklarını sürdürdü. Bugün sizlere bunlardan birinden, Osmanlı mimarisinin tüm incelikleri kullanılarak restore edilen 6 konaktan oluşan Tuvana Hotel' den söz etmek istiyorum.


Bugüne dek uluslararası medyada birçok habere konu olan bu otel, son olarak "Conde Nast Traveler" adlı dergi tarafından Antalya' da kalınacak en iyi yer seçildi. Ayrıca, Akdeniz Basın Vakfı tarafından Akdeniz' deki En İyi Butik Otel Ödülü'yle taçlandırıldı. Otel, tropikal bir bahçede narenciye ağaçlarının altında kurulan sofraları ve Osmanlı döneminin büyülü yapısından taşıdığı izlerle, bende geçici bir hafıza kaybı yarattı.

Otelin işletmecileri, global krize ve Antalya' nın dar sahalara ve lezzetlere sıkışmış yeme içme alışkanlıklarına inat, bir gurme restoran kıvamında olan "Seraser Fine Dining" adlı mekanı, şehre kazandırmış. Restoranı, ödüllü şef David Shipman' ın ve Türk gastronomi dünyasına değerli eserler kazandırmış ekmek ustası Dilistan Shipman' ın mönüleriyle zenginleştirmişler. En önemlisi; Türk Mutfağı' na ait pişirme teknikleri kullanılarak yepyeni ve çok özel tatlar elde etmişler.

Bu güzel restoran, mistik hikayelerle dolu Kaleiçi' ne gelen ziyaretçilere, farklı lezzetlerle tanışma fırsatını verecek ve Kaleiçi' ni hafızalarına kazımalarını sağlayacak. Antalya' da yaşayanlar ise,böyle özel bir mekana sahip oldukları için gururlanmalılar.

Ben, kimseye haber vermeden gittiğim restoranın yemeklerini çok beğendim. Üşenmedim, tuvaletleri de özellikle inceledim. Hijyen kurallarına da özen gösterildiğini görünce, kendimi daha iyi hissettim. Bugünlerde ya da bayramda yolu Antalya' ya düşeceklere, mutlaka bu mekana uğramalarını öneririm.




0 comments:

Post a Comment

 
> Add to Technorati Favorites